2018. január 12., péntek

Bodzaságok még!

Bodzaital:


  • 60-70dkg cukor, 
  • 1 csomag citrompótló, 
  • 1 citrom (szeletelve), 
  • 7-8 nagy bodzavirág. 

Az egészet egy 5 literes üvegbe teszed, majd teleengeded vízzel. 2-3 napot érleled, majd ihatod.

Bodzapezsgő

  • 4.5 liter vizet forralj fel 
  • 70 deka cukorral és kevergesd, amig feloldodik. 
  • 2 citrom héját reszeljük le, majd a pucér citromot vágjuk félbe és facsarjuk a levet a cukros vizbe. 
  • 2 evőkanál almaecetet öntsünk bele, szorjuk bele a virágokat és letakarva hagyjuk állni 24 - 36 óráig. 
  • Ezután szűrjük át a levet hajtogatott gézlapon, üvegedénybe. 
  • Napos helyen hagyjuk érni legalább két hétig. 
  • Hűtsük be és így kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése