2018. január 12., péntek

Piros ribizli szörp


keresgélek, s most ez tűnt a legszimpatikusabbnak, de kb. nagy vonalakban olyan, mint az előző málnaszörp. Azért papírra vetem, h legyen egy helyen.
Megmossuk, szárastul leturmixoljuk (daráljuk húsdarálón) a vízzel. Szára szinten egyben is maradt így is.
3 kg gyümölcshöz (málna, ribizli, egres ) 3dkg borkősav, 1dkg szalicil és 3 liter víz. 3-4 napig állni hagyjuk, leszűrjük és minden literhez 80dkg cukrot teszünk. Kevergetjük, amíg felolvad és üvegekbe töltjük.
ahogy így ízlelgetem magamban egy kis vaníliát biztos raknék bele, esetleg szegfűszeget v vmi meleghatású fűszert. :)

forrás:ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése