2021. augusztus 2., hétfő

Fermentált paradicsom

 Minap, egy kedves ismerősnél szembejött, s mivel iszonyat sok paradicsom ígérkezik, így a dömping előtt tettem egy próbát. Azt mondták, h olyan, mint a bruschetta, meglátjuk. 

 Hozzávalók: 

  • paradicsom ( nálam 3 féle, sárga, zöld, piros)
  • fűszerek: bazsalikom, oregano, kakukkfű,zsálya
  • fokhagyma
  • só (az összmennyiség 2%-a)

apróra felvágjuk a paradicsomot, fűszereket, fokhagymát. Kiszámoljuk, h hány gramm só szükségeltetik hozzá, hozzáadjuk, s állni hagyjuk, míg levet ereszt. 

Üvegekbe rakjuk, csordultig. Ha esetleg úgy gondoljuk, h kevés lenne a lé, ahogy én is pánikoltam s nem lett kevés, akkor 2%-os sóoldatot lehet készíteni hozzá. Tetejét szorosan rázárjuk, naptól védett helyre tesszük s várunk. Ha elszivárgott némi folyadék belőle v felpúposodott a kupak, akkor jól dolgoztunk. Áttöröljük az üvegeket s mehet a spejzba. 

Ötlet: Kiss Kormi facebook oldala 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése