2021. július 22., csütörtök

Sárgadinnye sárgabarack lekvár

 Még talán 2 éve láttam vhol, h a sárgadinnyét sárgabarackkal párosították, de az is lehet, h ez a fejemben nőtte ki magát. Adtam hozzá még rozmaringot, lime-ot és citromfűvet és cukormentes változatban készítettem el. 2019-es Tökfesztivál sztárja lett. Ismétlésért kiáltott. :)

2 megjegyzés:

  1. Próbáld ki azt is (majd jövőre), hogy cukkinit párolsz jó puhára, majd szűrőn/szitán kicsepegteted, átnyomkodod, hogyminél több nedvesség távozzon és csak szárazanyag maradjon.
    Sárgabarackot ledarálod, ha szükséges adsz hozzá cukrot (idén olyan édes barackot sikerült vennem, hogy javarészt mentesen készült), majd nem kell sem sűrűre főzni, sem zselésítőt hozzáadni, hanem csak asűrű cukkinipépet.
    Remekül szaporít és nem fő xarrá a gyümölcs.
    Olyan finnyásokon tesztelve (szigorúan elhallgatva az összetételt), akiknél maximális befutó lett, mehet úgy jövőre is.
    Persze ízesíteni azt is lehet, az már csak fantázia kérdés.

    VálaszTörlés