2021. május 3., hétfő

Ambrózia szörp

 Tervezem, idén is az elkészítését: 


Parlagfűvel az allergia ellen


A parlagfű alkalmazásának az allergiás megbetegedések gyógyítására két oka is van: az egyik a homeopátiából ismert “hasonlót a hasonlóval gyógyítunk” elv, vagyis ha valaki a parlagfűre allergiás, hozzá kell szoktatnia a szervezetét ahhoz, hogy a tünetek elmúljanak.

A második, hogy a latinul Ambrosia artemisifolia-nak nevezett növény – mint ahogy minden létező vadon termő növény – gyógynövény. Magas vitamintartalma mellett számos, az emberi szervezet immunrendszerét erősítő és energizáló összetevőt tartalmaz.

Kutyaharapást szőrével: parlagfűvel az allergia ellen

A parlagfű általában keresztallergiákban vesz részt, főleg a benzingőzzel, amely leoldja a pollenjei felületén található védőréteget, önmagában se a növény alkotórésze, se a pollenje nem tartalmaz izgató anyagokat. Vagyis a parlagfűallergia fizikai irritáció.

Hogyan gyógyít a parlagfű?

A parlagfüvet évszázadok óta használják teaként emésztőrendszeri problémák kezelésére, gyulladáscsökkentésre. Közismert volt antibakteriális hatása, valamint az is, hogy a bőrproblémákat kiválóan gyógyítja.

A növény nagy arányban tartalmazza a hatóanyagait, így óvatosan kell bánni vele. Ha szedjük, inkább kesztyűben tegyük, mert irritálhatja a kéz bőrét (főleg, ha valaki épp allergiás). Ha úgy döntünk, hogy fogyasztani kezdjük, tegyünk próbát és lassan növeljük az adagot.

 

Hatékony allergia-ellenes szer

Egész évben fogyasztva kiváló immunerősítő. Ha az allergiaszezon előtt elkezdjük a rendszeres szedését, felkészíthetjük a szervezetünket az igénybevételre és várhatóan enyhébbek lesznek a tüneteink.
Levelei, friss hajtásai nyersen salátába tehetők, vagy szendvicsre szórhatóak, mint a petrezselyem. Szárítás után, porrá őrölve bármely ételbe adagolható, de csak a főzés után, nem érdemes a hő által elbontani a hatóanyagait.

Pollenjét apránként fogyasztva, ételbe vagy italba adagolva az allergiaszezon idejére hozzászoktathatjuk a szervezetünket.
Hatékony allergia-ellenes szernek bizonyultak a friss hajtásokból készült lekvárok, amelyek speciális eljárással készülnek. A lekvárban a hatóanyagok olyan formában találhatóak, ami tökéletesen fel tud szívódni az emberi szervezetben.
A parlagfűmag olaja olyan növényi hormonokat tartalmaz, amely szerepet játszhat különféle daganatos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában.

 

FORRÁS: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése