Hozzávalók:
- 4kg szilva
- 3dl vörösbor
- 8 szem kardamom
- 2 rúd vanília
- 1tk reszelt gyömbér
- 1tk fahéj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1-2 ek almaecet a tepsibe, h le ne süljön
vanília rúdat felhasítom, kikaparom a magját, belekaparom és a rudakat is beleteszem. Kardamomot kcistit összetöröm mozsárban és mehet a szilva mellé.
Citromot lereszelem, a citromlével, a fahéjjal és a gyömbérrel együtt mehet a sütőbe ez is.
110fokon 5-6 órát sütöm.
Ha nem lett elég sűrű, akkor feltesszük a tűzre és a kellő sűrűségűre.
Csírátlanított üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése