2022. június 14., kedd

chili lekvár

 Az igazat megvallva már nem is tudom, hogy milyen aprópoból készült, de elnyerte a nagy közönség ízlését. Almalé az eredeti receptben nem volt, megérzés alapján tettem bele. Több leírást megnéztem, de  Csak mert szeretem ... blog receptje alapján készült el. Télen, adventi vásárban a zsíros kenyeret dobtuk fel vele, de használtam piros arany helyett is, pl. tojás rántottára, de nagyon finom camembert sajttal is...

Hozzávalók

2 kápia paprika
2 piros kaliforniai paprika 
8 piros chili paprika
8-10 dkg cukor
3 e.k. almaecet
1 ág friss rozmaring
2 szál oregánó
2 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 k.k só
1 k.k. füstölt paprika
3 dl. víz
almalé, só
1/2 adag dzsemfix
 
Elkészítés

A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk apró kockákra.
A chili paprikákat magozzuk ki és szintén kockázzuk fel.
Tegyük egy lábasba, öntsük fel vízzel, almalével, adjuk hozzá az ízesítőket és főzzük 10 percig,
Turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre.
Kóstoljuk meg, ha kell, akkor fűszerezzük még.
Adjuk hozzá a mennyiségnek megfelelő dzsemfixet, forraljuk vele össze, majd tegyük sterilizált üvegekbe, állítsuk fejtetőre pár percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése