2022. február 3., csütörtök

Kökény chutney sungit ásvány áztatással

 Már az előző szedéskor szembejött ez a chutney ötlet s végül nem valósult meg. Most, h újra sikerült szedni, újra bekerült a kosárba. Több leírást megnéztem, közel azonosak voltak, így vegyítettem az egészet ill még saját megérzésű dolgokat is tettem hozzá.

 

 
Indításképpen egy lilahagyma lekvár alapot gondoltam. Hagymát, kevés olajon el kezdtem pirítani, majd megszórtam barnacukorral, karamellizáltam s jöttek a fűszerek: rozmaring, chili paprika, kurkuma, gyömbér, fahéj, apróra vágott datolya, borokabogyó, kardamom, s erre öntöttem még balzsamecetet. 
Összekevertem a kökénylével amihez adtam még almalevet s ízlelgetve még fűszereztem, édesítettem. Kb 1 éjszakát hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek s ekkor került sor az ásvány áztatására is. 
Illat s íz alapján vad húsok mellé tudnám elképzelni. 
 
Nagyobb darabokat kiszedtem belőle,ásványt is, majd pektinnel besűrítettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése